За поръчки: 08824 55167

Безплатна доставка над 60 лв.

Пълномаслени млечни продукти от свободнопасящи крави

Пълномаслени млечни продукти от свободнопасящи крави

Необработените, пълномаслени млечни продукти от свободнопасящи крави са изключително здравословни. В тях има високо съдържание на важни витамини като витамин К2, а също така и полезни мастни киселини като например бутират.

Един от постулатите на палео диетите е елиминацията на всички млечни продукти.

За мен това е неправилно, защото много хора понасят млякото напълно нормално.

Въпреки че значителна част от хората по света страдат от лактозна непоносимост, много народи са придобили ензим, чрез които да разграждат и напълно да усвояват лактозата – основният въглехидрат в млякото.

Пълномаслените млечни продукти са особено полезни, стига да идват от крави отглеждани на свободна паша. Това включва храни като масло, сирена, кашкавал и пълномаслено кисело мляко.

Тези продукти съдържат биоактивни мастни киселини като бутирата, който би могъл да проявява антивъзпалителни свойства.

Най-хубавото е, че пълномаслените млечни продукти са богати на витамин К2 – мощно, но често пренебрегвано, хранително вещество, което регулира метаболизма на калций в тялото.

Изключително важно е свойството на витамин К2 да помага на калция да се запазва в нашите кости и да не попада в артериите.

Изследванията показват, че витаминът К2 активно предпазва от фрактури (намалява се рискът с между 60 и 81 процента) и кардиоваскуларни заболявания.

Резултатите от Ротердамското проучване показват, че при хората с най-висок прием на К2 има с 57% по-нисък риск от сърдечни заболявания и с 26% по-нисък риск от смърт причинена от всякакви причини за период от 7 до 10 години.

В държавите, в които кравите са предимно на сводобна паша, консумацията на пълномаслени млечни продукти е свързана с голямо понижение на риска от сърдечни заболявания.

Едно изследване от Австралия показва, че при тези от участниците, които приемали най-много пълномаслени продукти, имало с 69% по-нисък риск от смърт от сърдечни заболявания в сравнение с тези, които приемали най-малко количество.

Много хора се притесняват, че тъй като пълномаслените млечни продукти са богати на мазнини и калории, това може да доведе до напълняване.

В действителност, обаче, доказателствата показват обратното. Всъщност, консумацията на пълмомаслено мляко се свързва с понижен риск от затлъстяване в редица изследвания.

Въпреки това трябва да вземем предвид, че някои хора имат непоносимост към млечни продукти. В случай че усетите някаква негативна реакция от приема на млечни продукти, тогава на всяка цена ги избягвайте. Но за хората, които ги понасят и харесват, няма никаква научнообоснована причина да се избягват качествени млечни продукти от свободнопасящи крави.

Четири суперхрани, които не са „палео“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Безплатна доставка

За поръчки над 60 лв. до офиси на Спиди и Еконт

14 дни за връщане

За неотворени пакети или продукти с ненарушена цялост

100% сигурно плащане

Ние не съхраняваме по никакъв начин данните на вашите карти

Начини на плащане

С дебитна или кредитна карта, както и в брой при доставка