За поръчки: 08824 55167

Безплатна доставка над 60 лв.

Положително въздействие на екстракта от куркума (куркумин) върху артрит

Положително въздействие на екстракта от куркума (куркумин) върху артрит

Куркумата се оценява като билка полезна срещу редица здравословни състояния в различни клинични изследвания. Артритът е форма на ставно заболяване, характеризиращо се с хронично възпаление на една или повече стави, което обикновено причинява болка и често ограничава движението на ставите.

Докато артритът се свързва с болка и възпаление, по отношение на куркумата и екстракта от куркума (куркумин) е установено, че намаляват възпаленията и помагат при мускулни разтежения.

Куркумата съдържа различни биоактивни вещества, основно куркумин и деметоксикуркумин, бис-деметоксикуркумин и етерични масла от куркума.

Трима изследователи, Джеймс Дабъл Ю Дейли, Мини Янг и Сунмин Парк, провелисистематизиранпреглед и мета-анализ на произволни клинични тестове относно влиянието на куркумина и други екстракти от куркума върху артрита.

Няколко клинични изследвания също така показват, че джинджифилът може да намали усещането за болка при определени състояния като например мускулни заболявания.

Много отдостъпните на пазара хранителни добавки предлагат черен пипер в допълнениекъм екстракта от куркума, тъй като е установено, че това повишава ефективността му.

Куркумата се понася по-добре от джинджифила и пипера, защото е по-малко лютива и пикантна. В редица проучвания, публикувани от Националния здравен институт на САЩ (NIH),се открива, че куркуминът (около 1000мг на ден) може да има ефект подобен на аналгетичните лекарства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Безплатна доставка

За поръчки над 60 лв. до офиси на Спиди и Еконт

14 дни за връщане

За неотворени пакети или продукти с ненарушена цялост

100% сигурно плащане

Ние не съхраняваме по никакъв начин данните на вашите карти

Начини на плащане

С дебитна или кредитна карта, както и в брой при доставка