За поръчки: 08824 55167

Безплатна доставка над 60 лв.

Куркуминът увеличава произведения в мозъка невротрофен фактор (BDNF), който предпазва мозъка от заболявания и подобрява дейността му

Куркуминът увеличава произведения в мозъка невротрофен фактор (BDNF), който предпазва мозъка от заболявания и подобрява дейността му

Куркуминът увеличава нивата на мозъчния хормон BDNF, който стимулира растежа на нови неврони и се бори с множество дегенеративни процеси в мозъка.

В миналото се смяташе, че невроните не могат да се делят и възпроизвеждат след ранната детска възраст.

Днес обаче е известно, че това е възможно да се случва.

Невроните са способни да формират нови връзки, а в определени участъци от мозъкате могат също така да се размножават и по този начин да увеличават броя си.

Един от основните двигатели на този процес е произведеният в мозъка невротрофен фактор (BDNF), който представлява вид хормон на растежа, функциониращ в човешкия мозък.

Много популярни смущения на мозъчната дейност се свързват с понижени нива на този хормон, като сред тях са депресията и болестта на Алцхаймер.

Любопитен факт е, че куркуминът (Висококачествена куркума) има способността да увеличава нивата на BDNF в мозъка.

По този начин той може ефективно да забави или дори да доведе до регресията както на много мозъчни заболявания, така и на свързани с възрастта смущения във функциите на мозъка.

Също така съществува възможността, куркуминът да доведе до подобрения в паметта и да повиши интелекта Ви, което е логично заключение от влиянието му върху нивата на BDNF, но това твърдение най-напред трябва да бъде научно изпитано.

Нирвана Фудс куркума

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Безплатна доставка

За поръчки над 60 лв. до офиси на Спиди и Еконт

14 дни за връщане

За неотворени пакети или продукти с ненарушена цялост

100% сигурно плащане

Ние не съхраняваме по никакъв начин данните на вашите карти

Начини на плащане

С дебитна или кредитна карта, както и в брой при доставка