За поръчки: 08824 55167

Безплатна доставка над 60 лв.

Куркумата добива популярност, докато хората се опитват да подобрят имунитета си по време на пандемията от коронавирус (COVID-19)

Куркумата добива популярност, докато хората се опитват да подобрят имунитета си по време на пандемията от коронавирус (COVID-19)

Куркумата е известна със своите противовъзпалителни свойства, но също така тя може да повиши имунитета. Това доведе до увеличение в търсенето й в световен мащаб, особено поради заплахата от коронавирус.

Докато куркумата и други билки могат да подобрят имунитета, те не трябва да се възприемат като лечение за вирусни инфекции. Повишаването на имунитета е превантивна мярка и може да спомогне в предпазването от редица инфекции.

Положителното влияние на куркумата е проучвано за много състояния сред които: ревматизъм, болки в тялото, кожни заболявания, чревни паразити, диария, хронични заболявания, треска, чернодробни заболявания, отделяне на урина, диспепсия, възпаления, запек и колики.

Установено е, че куркуминът модулира растежа и клетъчния отговор на редица типове клетки от имунната система.

Също така куркуминът очевидно може да модулира активацията на NK-клетки (клетки естествени убийци).

Поради свойството му да модулира имунни клетки ицитокините на имунните клетки е установено, че куркуминътвлияе на редица автоимунни заболявания. Възпаленията са критична характеристика на повечето автоимунни заболявания.

Многобройни доказателства предполагат, че куркуминът може да модулира както пролиферацията (увеличението), така и активацията на Т-клетките.

Забележка: Някои от медицинските текстове в тази статия са взети от изследване, публикувано от Националния здравен институт на САЩ (NIH).

Включването на около 5 грама куркума в дневната диета е добър начин за повишаване на имунитета Ви. Куркумата може да бъде добавена към прясно и кисело мляко, смутита или сутрешната Ви закуската с мюсли. Прибавянето на малко куркума към зеленчуците Ви също е възможно.

Друг лесен начин да използвате куркума е да добавите малко куркума на прах към билков чай. В малки количества куркумата се комбинира добре с други билки като сух джинджифил на прах. Куркумата се използва от векове от древната индийска аюрведическа система, както и в традиционната китайска медицина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Безплатна доставка

За поръчки над 60 лв. до офиси на Спиди и Еконт

14 дни за връщане

За неотворени пакети или продукти с ненарушена цялост

100% сигурно плащане

Ние не съхраняваме по никакъв начин данните на вашите карти

Начини на плащане

С дебитна или кредитна карта, както и в брой при доставка