За поръчки: 08824 55167

Безплатна доставка над 60 лв.

Доказани ползи за здравето от сухия джинджифил на прах

Доказани ползи за здравето от сухия джинджифил на прах

Джинджифил на прах е една от най-широко използваните билки в древната индийска система Аюрведа. Той може да засили имунитета и да намали риска от инфекции.

Джинджифил за храносмилане

Пресният джинджифил както и сухият джинджифил на прах стимулират секрецията на храносмилателни ензими. Те представляват ефективен метод за подобрение на храносмилането съизмерим с лекарства за стомашни проблеми.

Хроничнотозатруднено храносмилане (диспепсия)се характеризира с болка и дискомфорт в горната част на стомаха. С намаляването на храносмилателния капацитет на нашата храносмилателна система, храната остава в стомаха ни за по-дълъг период от време. Това забавено изпразване на стомаха е основен причинител на болка и затруднено храносмилане.

Според проучване, проведено в САЩ, 1,2 грама джинджифил на прах преди хранене ускорява изпразването на стомаха с 50% (1)

Джинджифилът може да намали болката в мускилите и мускулната треска

Редовната употреба на джинджифил на прах (или чай от джинджифил) може да облекчи болката в мускулите и мускулната треска, причинени от тренировка или интензивно физическо натоварване.

В резултат на противовъзпалителните си свойстваджинджифилът на прах може да намали болките в ставите и мускулите.

Джинджифилът може лесно да се комбинира с мед, за да се подобри вкуса на билковия чай.

Поради противовъзпалителното действие на джинджифилът на прах, той предлага и облекчение при остеоартрит. Също така е известно, че джинджифиловото масло потиска възпаленията при артрит.

Джинджифилът намалява кръвната захар и риска от заболявания на сърцето

Редовната употреба на джинджифил на прах може успешно да понижи кръвната захар и по този начин да намали риска от сърдечни заболявания.

Редовният прием на джинджифил в продължение на 12 седмици води до 28% намаление на съотношението нааполипопротеин Б (ApoB) към аполипопротеинА1 (ApoA-1) и 23% намаление на маркерите за окисленилипопротеини според проучване, публикувано от Националния здравен институт на САЩ. (2)

Учените също така изследват въздействието на редовния прием на джинджифил върху диабетици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Безплатна доставка

За поръчки над 60 лв. до офиси на Спиди и Еконт

14 дни за връщане

За неотворени пакети или продукти с ненарушена цялост

100% сигурно плащане

Ние не съхраняваме по никакъв начин данните на вашите карти

Начини на плащане

С дебитна или кредитна карта, както и в брой при доставка